Doornroosje
loader

The Levitation Tour

Jeremy Loops + James Hersey

De Zuid-Afrikaanse muzikant Jeremy Loops bracht dit voorjaar zijn nieuwe album ‘Critical As Water’ uit en zijn albumtournee brengt hem ook naar Nijmegen.

Jeremy Loops werkte twee jaar op een boot die over de hele wereld voer. Bij gebrek aan andere instrumenten leerde hij veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem een heuse alleskunner. Hij maakt gebruik van elementen uit een breed muzikaal spectrum: van hiphop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek. Zoals zijn naam al suggereert, gebruikt Jeremy zijn looppedalen als integraal onderdeel van zijn live shows.

Jeremy Loops’ muziek is een bonte verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox. Via loop-, echo- en distortionapparaten worden de geluiden vervormd en vormen ze een eclectisch, harmonisch geheel. Met zijn mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en blues past Jeremy Loops prima in het kielzog van bijvoorbeeld Ed Sheeran of Mumford & Sons, maar zijn muziek is ook voer voor fans van Jack Johnson, Ben Howard en Newton Faulkner.

Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publieksinteractie is een show van deze multi-getalenteerde beats- en ritmekunstenaar een aanrader.

Bekijk de foto's (James Hersey)
Bekijk de foto's (Jeremy Loops)