Doornroosje
loader

Katzenjammer + King Dalton

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De vier, van de sprookjesachtige Noorse hoogvlakten afkomstige, dames van Katzenjammer zijn geen onbekenden in Nijmegen, ze speelden al uitverkochte shows in Merleyn en Doornroosje. Vanavond komen ze terug voor een show aan het Stationsplein. Niet alleen de naam van band maar ook hun instrumentarium is opvallend. Katzenjammer betekent ‘kattengejank’ in het Noors. De opvallendste instrumenten zijn de tuba, kazoo, melodica, mandoline, banjo, accordeon, koektrommel en natuurlijk hun blikvanger; de balalaika bas.

Katzenjammer zorgt voor een wervelwind aan stijlen: o.a. balkan, pop, rock, folk, bluegrass, ska, country en punk worden moeiteloos afgewisseld. De dames verwisselen onderling van instrumenten en de energie spat van het podium. Katzenjammers debuutalbum ‘Le pop’ werd in september 2008 uitgebracht. De band kreeg hetzelfde jaar een nominatie in de categorie beste nieuwkomer van het jaar bij de Spellemannsprisen, het Noorse equivalent van de Grammy’s. Het tweede album, getiteld ‘A Kiss Before You Go’, is in september 2011 uitgebracht en afgelopen jaar verscheen hun laatste langspeler ‘Rockland’.

Bekijk de foto's (Katzenjammer)
Bekijk de foto's (King Dalton)