Afbeelding voor Level 42

From Eternity To Here

Level 42

vrijdag 12 november 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 12 november 2021
zaal open:
19:00 uur
aanvang:
20:15 uur
De popfunk iconen Level 42 komen weer naar Doornroosje met al hun krakers . Bijna iedereen van boven de dertig kent Level 42, zo genadeloos catchy zijn de songs van deze Britten. Superbassist Mark King is wereldberoemd geworden vanwege zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorde de band wereldhits met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. In Nederland scoorde de band maar liefst zestien top 40-hits.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil & Boon Gould. Met ‘Love Games’ zet de band zich in 1981 direct internationaal op de kaart. Het nummer wint wereldwijd de harten van soul- en funkfanaten. De band is een graag geziene gast op de podia maar ook de radio krijgt maar geen genoeg van dit frisse, vrolijke funky popgeluid.

Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King staat bijna synoniem aan de jaren 80, het decennium waarin schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl in combinatie met de samenzang en falsetto achtergrondzang van King en Lindup vormt het kenmerkende jazz, soul en funkgeluid van de band.

genre

funk, jazz, fusion

Level 42

vrijdag 12 november 2021