Doornroosje
loader

Maceo Parker

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Funk-, soul- en jazzsaxofonist Maceo Parker werd bekend als bandlid bij niemand minder dan James Brown. Met zijn unieke saxofoon-geluid was Maceo te horen op de eerste grote hits van Brown zoals ‘Papa’s Gotta Brand New Bag’, ‘I Feel Good’ en ‘Cold Sweat’. Maceo heeft verder onder andere samengewerkt met George Clinton, De La Soul, James Taylor, Ray Charles en Red Hot Chili Peppers. Prince noemt hem respectvol ‘The Teacher’ en leende Maceo voor zijn ‘Musicology Tour’. Want als je funk wilt dan heb Maceo nodig.

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 meer dan 15 albums uit, waarvan zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ in 2012 uitkwam. De muziek van Parker bestaat voor het grootste deel uit funk maar heeft ook raakvlakken met 60’s soul, 70’s jazz. Daarnaast experimenteert hij ook graag met hiphop en rustigere jazz. Één ding is zeker, de funklegende zal deze avond niemand stil laten staan. Grootmeester Maceo: ”blow your horn”.

Bekijk de foto's