Doornroosje
loader

Sonic Whip

Monomyth + Mt. Echo

Deze show gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck appZorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

De vijf leden van Monomyth hebben hun sporen dik verdiend in de Nederlandse rockwereld. Ze speelden eerder in bands als 35007, Gomer Pyle en Gorefest. De band uit Den Haag maakt instrumentale soundscapes met een flinke dosis psychedelische stoner- en krautrock elementen. Schuivende en repetitieve patronen, ambient, drones en een gelaagdheid die doet denken acts Pink Floyd, Hawkwind en Tool.

Monomyth speelt rock waar je op weg kan zweven en waarin je jezelf kan verliezen. De reis en het avontuur staan bij deze band centraal. Met hun beeldend geluid zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie. Hun album ‘Orbis Quadrantis’ uit 2019 is er eentje om je vingers bij af te likken zo goed. In augustus komen ze naar Doornroosje om je onder te dompelen in een psychedelische trip.

Voor de instrumentale postrockers van Mt. Echo is Doornroosje geen onbekende plek. In 2018 nam de band in het café hun debuutalbum ‘Cirrus’ op. Een mix van uitgesponnen soundscapes, afgewisseld met harde, hoekige riffs. Hetzelfde jaar stond de band nog op het Valkhof
Festival, vanavond zullen ze je meenemen in hun kleurrijke wereld van rust en geweld.