Doornroosje
loader

Monomyth + Mantra Machine

Alle rock ‘n roll ingrediënten zijn aanwezig in het geluid van Monomyth. Ze slepen je mee in een spacey trip buiten de ozonlaag met hun stonerrock, drones, spacerock, krautrock, electronica en psychedelica. Op een solide basis van drums, basgitaar, gitaar en toetsen worden er diverse lagen opgebouwd. Muzikaal heeft Monomyth raakvlakken met bands als Pink Floyd, Hawkwind en Tool.

De vijfkoppige band uit Den Haag bracht dit jaar hun derde langspeler ‘Exo’ uit. Na het vorige album ‘Further’ komt Monomyth wederom met een sterk staaltje progressieve spacerock met een flinke dosis elektronische muziek en stonerrock voor de dag. Exo betekent zoveel als extern of buitenste en is wederom een spacey krauttrip waar je U tegen zegt. Het album artwork is bovendien indrukwekkend!

Mantra Machine mixt heavy gitaren met spetterende baspartijen, groovende drums en instrumentale synth soundscapes. Eerder stonden ze met hun stoner, spacerock en psychedelica al op Roadburn, Mudfest III en Sonic Rock Solstice.

Bekijk de foto's (Monomyth)
Bekijk de foto's (Mantra Machine)