Doornroosje
loader

Oi Va Voi

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De muziek van Oi Va Voi (Jiddisch voor ‘als dat maar goed gaat’) is een opwindende mix van klezmer, Oost-Europese muziek, dance en muziek uit het Middellandse Zeegebied. In de teksten draait het vaak om identiteit en authenticiteit.

De leden van het in 2000 opgerichte Oi Va Voi  hebben zowel een Joodse als een multiculturele achtergrond. Ook muzikaal is het zestal zeker niet eenkennig. Zo heeft violiste Sophie Solomon ook een reputatie als drum ’n bass- en techno DJ, houdt bassist Leo Bryant van funk, speelt gitarist Nik Ammar het liefst flamenco en komt klarinettist/zanger Steve Levi uit de klassieke hoek. Trompettist Lemez Lovas op zijn beurt is een gewaardeerd jazz-, hiphop- en latin-DJ, terwijl drummer Josh Breslaw ook actief was in hiphop- en rockbands.

Het eigenzinnige Oi Va Voi is een fantastische live-act waarin fiddle, klarinet en trompet achteloos vergezeld worden van diepe baslijnen en elektronische beats.