Doornroosje
loader

Rats on Rafts / De Kift

Rotterdamse post-punk in combinatie met theatrale fanfare punk? Jazeker! De samenwerking tussen De Kift en Rats On Rafts leverde in 2013 een bijzondere cross-over op. De combinatie botst, schuurt en staat in theorie lijnrecht tegenover elkaar maar het klikte zo goed dat de bands de studio in zijn gedoken en samen een album hebben gemaakt.

In 2013 begon deze samenwerking als een voorbereiding van een speciale show op het Metropolis Festival in Rotterdam. Toen de bands elkaar vonden in de liefde voor rauwe en energieke muziek volgde een aantal optredens waaronder eentje op het festival Where The Wild Things Are waar ook Paul Thompson van Franz Ferdinand aanwezig was. Hij tipte hun gezamenlijke optreden aan Pitchfork als “the best act I’ve ever seen at a festival”.

In 2016 brengen de bands samen een album uit bij het Britse Fire Records. De twee bands sloten zich een maand lang op in het koude donkere en leegstaande poppodium De Kade in Zaandam om het album volledig analoog op te nemen.

“De Rats zijn jonge gasten maar met een benadering van muziek die ons aan de jaren ’80 doet denken. Het is leuk en inspirerend.” aldus Marco Heijne van De Kift. De Kift heeft de Rats op hun beurt geïnspireerd tot het opzetten van een eigen label. “De mannen van De Kift hebben ons eigenlijk onbewust laten zien wat er mogelijk is.” aldus David Fagan, zanger en gitarist van Rats on Rafts.

Bekijk de foto's