fbpx
Afbeelding voor Tokio Hotel

Dream Machine World Tour 2017

Tokio Hotel

zaterdag 18 maart 2017
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 18 maart 2017
start:
19:00 uur

Na hun optreden in het Goffertpark in 2008 komt Tokio Hotel wederom naar Nijmegen, ditmaal voor een clubshow in Doornroosje op zaterdag 18 maart.

Meer dan zeven miljoen platen verkocht, voor 500.000 man opgetreden bij de Eiffeltoren en platina in meer dan 68 landen. Er zijn weinig bands die zulke cijfers kunnen laten zien en al helemaal niet voordat ook maar iemand in de groep 25 moest worden. Maar de Duitsers van Tokio Hotel lukte dat wel.

Tokio Hotel debuteerde als piepjonge band meteen met een monsterhit. ‘Durch den Monsun’ werd een van de grootste hits van 2005 en haalde de nummer-1 positie in meerdere landen. De track viel bij veel mensen in goede aarde en de flamboyante verschijning van zanger en frontman Bill Kaulitz deed menig tienerhart kloppen. ‘The aliens’ zoals de fans zichzelf noemen, hadden een nieuwe held erbij en door debuutalbum ‘Schrei’ voor een deel te vertalen naar het Engelstalige album ‘Scream’, weet de band ook aan de overkant van de oceaan te scoren.

Tokio Hotel heeft bewezen zichzelf te kunnen heruitvinden en de ‘aliens’ zijn met de band door de jaren heen meegegroeid. Twee jaar terug laat Tokio Hotel een volwassen sound horen met haar vierde album ‘Kings of Suburbia’ waarbij electronische invloeden niet worden geschuwd. Het blijkt een schot in de roos en Kings of Suburbia haalt de nummer 1-positie in de iTunes-store in liefst dertig landen en een top 5-notering in nog eens 17 andere landen.

Met het nieuwe project met de mysterieuze naam ‘Dream Machine’ breekt weer een nieuw tijdperk aan met een nieuwe sound. “Our new songs are locked away. No one has heard them yet and no one will! Our new record is gonna be special. It’s like nothing we’ve done before. It has our soul.”, aldus Bill Kaulitz. Tijdens de tour komen uiteraard alle grote hits van de afgelopen tien jaar aan bod, maar voor ‘Dream Machine’ is Tokio Hotel inmiddels al maanden in voorbereiding op iets speciaals: “their new synth pop sound worlds promise to set new standards in performance and production which will make this tour an unmissable spectacle”.

Redenen genoeg om uit te zien naar de Dream Machine Tour die de uitstekende live-reputatie van Tokio Hotel ongetwijfeld gaat onderstrepen. Dat weten the aliens maar al te goed.

genre

pop, rock, electronic

Tokio Hotel

zaterdag 18 maart 2017

placeholder