fbpx
Afbeelding voor Stake + endlingr

Stake

+ endlingr

donderdag 15 september 2022
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 15 september 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat STAKE hun laatste live show heeft gegeven. De Belgen hebben dan ook geen kans gezien hun nieuwe plaat ‘Critical Method’ fatsoenlijk te promoten. Hun geplande shows in Merleyn vorig jaar zijn tot twee keer toe afgezegd. Drie maal is scheepsrecht!

De plaat is het logische vervolg op de vier voorgangers die nog uitgebracht zijn onder hun oude naam Steak Number Eight. Muzikaal is er gelukkig niet al teveel veranderd. Pakkende puntige heavy noise en sludge metal met een flinke stoot grunge vormen nog immer de hoofdmoot. En dat is maar goed ook, want daarmee heeft de band zich inmiddels allang bewezen. Het constante hoge niveau van de eerdere albums heeft hiermee een indrukwekkend vervolg gekregen. ‘Critical Method’ is wellicht hun beste werk tot nu toe. Voeg dat bij hun ijzersterke live reputatie van STAKE en je het een recept voor een geweldige avond in Merleyn waar de energie vanaf zal spatten, zeker nu!

Het instrumentale Gentse post rock/metal trio Endlingr verzorgt het voorprogramma op deze avond bij Stake. Hun begin 2021 verschenen debuut-EP ‘From the Molten Vaults’, dat is uitgebracht door Consouling Sounds, komt binnen als een sloophamer op een kussen, hard en luid, maar subtiel en rustgevend tegelijk.

genre

rock, post rock, sludge metal, noise

media

Stake + endlingr

donderdag 15 september 2022

placeholder