Doornroosje
loader

Nieuws

Schuum
22.05.19

Schuum: hét nieuwe platform voor muzikanten van Nijmeegse bodem

Schuum: hét nieuwe platform voor muzikanten van Nijmeegse bodem. Ontdek iedere maand lokaal talent live in de keizerstad.

De Nijmeegse muziekscene kan vanaf nu support verwachten van het nieuwe platform Schuum. Vanaf juni geeft Schuum maandelijks een podium aan lokale artiesten in verschillende cafés in de stad. Elke creatieveling met zelfgeschreven muziek is welkom. Op woensdagavond 19 juni trapt Schuum af met een muziekavond in café Trianon met de acts 3000 Pieces, Millennium Made en Elise Bos & John Carrie.

Schuum is hét platform voor artiesten uit (regio) Nijmegen.
Schuum ondersteunt de Nijmeegse muziekscene door meer speelplekken te creëren in de stad en meer ontmoeting en kennisdeling tussen muzikanten en professionals te stimuleren. Het doel: publiek kennis laten maken met muziek van eigen bodem én muzikanten hulp bieden met professionaliseren in de vorm van maandelijkse muziekavonden en muzikantencafés. Schuum werkt nauw samen met Poppunt Gelderland en Doornroosje.

Eerste editie op 19 juni
De eerste muziekavond van Schuum vindt plaats op woensdag 19 juni vanaf 20:30 in Trianon in Nijmegen. De entree is gratis, maar wees op tijd want vol is vol! Tijdens deze avond zijn er optredens van drie lokale talenten. Elise Bos & John Carrie is een duo dat al eerder optrad bij Radio Gelderland en Muziek bij de Buren. De twee singer-songwriters spelen deze avond persoonlijke en eerlijke nummers met een goede dosis melancholie. Ook live te zien zijn de jonge honden van Millennium Made, ondanks dat deze band volledig bestaat uit millennials rocken ze al jarenlang. De avond is compleet met de energieke band 3000 PIECES, die op een toegankelijke en originele manier een cross-over van hiphop, rap, funk, rock en reggae zal brengen.

Meer info
Heb je een eigen repertoire en wil je zelf een keer live spelen? Muziekgerelateerde vragen? Of wil je graag een handje helpen als vrijwilliger bij Schuum? Mailen kan naar: [email protected]. Na de zomer gaat Schuum weer verder met het organiseren van live muziek en start ze met de eerste muzikantencafés. Wil je hiervan op de hoogte blijven dan is Schuum te vinden op Facebook en Instagram, volg de kanalen voor activiteiten of updates.

Facebook : https://www.facebook.com/schuumnimma/
Instagram : https://www.instagram.com/schuumnimma/
Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/440749026487251/